Maakt complexe processen eenvoudig

Leuningwerk station Arnhem

VConsyst leuningwerk voor het nieuwe station Arnhem Centraal

Een kunstwerk van 600 meter voor de futuristisch ogende stationshal

Mensen vallen er van de ene verbazing in de andere, zo spectaculair is het nieuwe station Arnhem Centraal. VConsyst Metaalwerken maakte het leuningwerk voor het iconische trapportaal.

Megaproject

Liefst 600 meter leuningwerk mochten wij produceren voor de balustrades in de futuristisch ogende stationshal. Wist u dat de eerste schets negentien jaar geleden als werd gemaakt? Eén van onze werkvoorbereiders van dit project was destijds een peuter van drie jaar. Het langdurige megaproject in Arnhem werd gerealiseerd door onder meer bouwcombinatie Ballast Nedam - BAM, in opdracht van ProRail. Het leuningwerk realiseerden wij samen met Jansen Venneboer.

Complex kunstwerk

De trappen, met leuningregels van 3D-gebogen duplex materiaal en geïntegreerde ledverlichting, hebben de vorm van een slakkenhuis. U begrijpt: het was een reusachtige klus om de vele draaiingen en steeds wijdere bochten naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Iedere baluster in de stationshal heeft dan ook een ander formaat. De conclusie dat dit project productietechnisch en qua werkvoorbereiding ingewikkeld was, is bijna een understatement. Mogen we van een kunstwerk spreken?

Houd u vast...

  • 600 meter leuningwerk
  • 20.000 kg duplex, rvs en staal
  • 900 unieke elementen
  • 3.500 delen
  • 3 manjaren productietijd
  • 0,5 manjaar engineering en werkvoorbereiding

VConsyst leuningwerk voor het nieuwe station Arnhem Centraal

Het was een reusachtige klus om alles naadloos op elkaar aan te sluiten.
Leuningwerk station Arnhem Centraal
Leuningwerk station Arnhem Centraal
Terug
Contact
Sluiten Sluit popup